2022. július 6. szerdaCsaba
EUR = 4.9449 RON
USD = 4.8088 RON
HUF = 1.2170 RON
GDP-növekedés = 5,6%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 12,294.91(0.70%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,5%

Az OTP Bank támogatja a diákok pénzügyi oktatását

szerk. utolsó frissítés: 14:18 GMT +2, 2015. június 01.

A pénzintézet számára fontos kitűzés, hogy a romániai fiatalok elsajátítsák a felelősségteljes pénzügyi magatartást. Egyetemekkel működnek együtt, országos versenyeket szerveznek diákoknak.


Az OTP Bank Románia számára fontos kitűzés, hogy a romániai fiatalok elsajátítsák a felelősségteljes pénzügyi magatartást. Ennek példája a Babeș–Bolyai Tudományegyetemmel kialakított, több éve tartó együttműködés.

„Integrált pénzügyi szolgáltatóként egyik legfontosabb feladatunk, hogy a jövőbe tekintsünk és részt vegyünk a pénzügyi és gazdasági oktatásában. A fiatalokat célozzuk meg, akik a közeljövőben ügyfeleink és partnereink lesznek. A pénzügyi oktatás megerősíti a fenntartható piac alapjait és segít az egyre inkább kifinomult pénzügyi igények kielégítésében” - mondta Diósi László, a pénzintézet vezérigazgatója.

Idén az OTP Bank és a Babeș–Bolyai Tudományegyetem közti, már-már hagyománynak örvendő együttműködés keretében diákok, valamint egyetemi hallgatók is összemérhették tudásukat. A Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karán tartott versenyen a résztvevők a bemutatott esettanulmányok révén érdekes és hasznos bepillantást nyerhettek a bankszektorba.

Az egyetemi hallgatóknak elemzést kellett készíteniük a bankszektor 2008-2013 közötti alakulásáról. A OTP Bankot Kereszturi Zsolt képviselte a zsűriben. A diákok azokra a kérdésre válaszoltak, hogy a bankszektort milyen pozitív illetve negatív változások érték,  a bankszektor gazdaságra gyakorolt hatása negatív vagy pozitív volt és a következő öt évben milyen stratégiát kellene alkalmazniuk a bankoknak: konszolidációra, költségcsökkentésre vagy értékesítési csatornák fejlesztésére kellene koncentrálniuk.

Ebben az időszakban újabb verseny került megszervezésre a kolozsvári Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem hallgatói részvételével, amelynek témája a bank mezőgazdasági termékeire összpontosít.

Az OTP Bank képviselői szerint 2014-ben, a pénzügyi oktatás kapcsán kitűzött célok között országos lefedettségű, havi rendszerességgel megrendezésre kerülő iskolai képzések is szerepelnek. A projektben kormányhivatalok és Román Nemzeti Bank képviselői is részt vesznek.

„Az oktatásba történő befektetés jelentős lépés a jövő irányába. Az OTP Bank Románia továbbra is a helyi közösség aktív szereplője marad és részt vállal különféle oktatási projektekben” – ígérte Diósi László.

OTP
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

globális