2022. július 6. szerdaCsaba
EUR = 4.9449 RON
USD = 4.8088 RON
HUF = 1.2170 RON
GDP-növekedés = 5,6%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 12,209.92(-1.28%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,5%

Ismét áll a bál a Tarom körül

 utolsó frissítés: 11:16 GMT +2, 2015. április 24.

Csak novemberig vezetheti a Taromot a magánszférából kinevezett menedzser, Christian Heinzmann, miután pénteken a vezetőtanács elnöke, Dan Pascariu egy mellékletet íratott alá vele, amely alapján négy év helyett csak egy évig, tehát novemberig vezetheti az állami légitársaságot.

Christian Heinzmann azt mondta, kényszerítették rá, hogy aláírja a szerződést, másképp leváltották volna. Ezt azonban tagadja Dan Pascariu, szerinte Heinzmannak jobb, ha csak egy évid marad, ugyanis elégedetlenség merült fel a tevékenysége kapcsán. "Közösen jutottunk arra a következtetésre, hogy jobb, ha csökken a mandátuma a munka összetettsége miatt, és azért, mert izoláltan dolgozik. Novemberben távozik a pénzügyi igazgató is, akkor jár le a szerződése (...). Nagyon nehéz egyedüli külföldiként dolgozni egy cégnél, amikor nyelvi és kulturális korlátokba ütközik valaki" - mondta Pascariu.

Pénteken a vezetőségi tanács Nicolae Demetriadet nevezte ki vezérigazgatónak. Ő elméletileg Christian Heinzmannal együttműködve kellene majd vezesse a légitársaságot, vagyis megosztanák a vállalat irányítását. Demetriade eddig vezetőségi tanács tag volt, azt mondta, a menedzsment terv gyakorlatba ültetésén fog dolgozni és együtt fog működni Heinzmannal.

A Tarom légitársaság még veszteséges, de kiesése jóval kisebb a tavalyinál, amióta a magánszférából kinevezett menedzser vezeti a vállalatot. Christian Heinzmann szerint Relu Fenechiu közlekedési miniszter nem tudott a mandátumszűkítésről, most szabadságon van, de azt ígérte, amint visszatér hivatalába, foglalkozni fog az üggyel. (mediafax, hotnews, erdélyfm) 

Tarom
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális