2022. július 6. szerdaCsaba
EUR = 4.9449 RON
USD = 4.8088 RON
HUF = 1.2170 RON
GDP-növekedés = 5,6%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 12,294.91(0.70%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,5%

Lemondott a Tarom igazgatója

 utolsó frissítés: 11:16 GMT +2, 2015. április 24.

Lemondott Nicolae Demetriade, a Tarom igazgatója, mert szerinte "csak illúzió" volt az a sürgősségi kormányrendelet, amely elrendeli, hogy a magánszférából nevezzenek ki menedzsert a román állami légitársaság élére.

Nicolae Demetriadet májusban nevezték ki ügyvezető igazgatónak. Ő Christian Heinzmann vezérigazgatóval kellett a vállalatot irányítsa, és éppen azért bízta meg őt igazgatói teendőkkel a Tarom igazgatótanácsa, mert elégedetlen volt Christian Heinzmannal.

Az új menedzsmenttel a légitársaságnak jelentősen kisebb volt a vesztesége. Az első félévben 63 millió lejes vesztesége volt a Taromnak. A vezetőségi tanács 143 millió lejes kiesést hagyott jóvá erre az évre.

A Capital.ro gazdasági portál úgy tudja, nem csak Nicolae Demetriade megy el az állami légitársaságtól. Állítólag Dan Pascariut, az igazgatótanács elnökét is leváltják. Mi több, a gazdasági portál úgy értesült, Christian Heinzmann mégis négy évig láthatja el vezérigazgatói teendőit. A mandátumát júniusban egy évre csökkentette az igazgatótanács.

A Capital információ szerint az angol, a belga és a holland nagykövet lobbizott Romániában azért, hogy Cristian Heinzmann letölthesse a 4 éves mandátumát. (capital via erdélyfm) 

Tarom
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális