2023. március 29. szerdaAuguszta
EUR = 4.9481 RON
USD = 4.5740 RON
HUF = 1.2856 RON
GDP-növekedés = 5,6%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 12,137.95(0.35%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,5%

A KKV-k versenyképessége lesz a témája a XXIV. Közgazdász Vándorgyűlésnek

 utolsó frissítés: 17:16 GMT +2, 2015. szeptember 24.

A Romániai Magyar Közgazdász Társaság sajtótájékoztatót tartott legrangosabb éves eseménye, az október 9-11. között Marosvásárhelyen megrendezésre kerülő XXIV. Közgazdász Vándorgyűlés kapcsán.

Csatlós Pál, az RMKT alelnöke röviden összegezte a Vándorgyűlések történetét. Elmondta, hogy az elmúlt huszonnégy évben az RMKT arra törekedett, hogy minél jobban össze tudja fogni a romániai magyar közgazdászokat. A Vándorgyűlés egyik legfontosabb eredménye, hogy olyan fórumot biztosít a magyar közgazdászok, illetve közgazdaság iránt érdeklődők számára, ahol neves szakemberekkel együttműködve láthatnak bele az erdélyi gazdasági életbe. Az idei konferencia fő témája a kis- és középvállalkozások versenyképessége a globalizált világban. Azért esett erre a témára a választás, mert ezek a vállalatok képezik a gazdaság gerincét. 

Csatlós Pál és Mikó Gergely

Mikó Gergely ügyvezető ismertette az idei találkozó legfontosabb meghívottait. A plenáris ülésszak előadói: Peter Frank amerikai író, publicista, üzleti tanácsadó; Czakó Erzsébet, a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi karának professzora; Dr. Nagy Ágnes, a Román Nemzeti Bank igazgatótanácsának tagja; Lázár Ede, a Sapientia EMTE Gazdaság- és Humántudományok karának dékánhelyettese; Papp Szentannai György, a Medline tulajdonosa és Szécsi Kálmán, az RMKT elnöke.

A plenáris előadások mellett öt szekcióban több, mint húsz előadó prezentációját hallgathatják majd meg a résztvevők. Elhangzott, hogy a Vándorgyűlés évek óta együttműködik az erdélyi magyar felsőoktatási intézményekkel, idén fő intézményi partnere a Sapientia EMTE marosvásárhelyi kara. Emellett a találkozó partnere a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal, és Maros Megye Tanácsa.

A Vándorgyűlésre október 4-ig lehet még jelentkezni a vandorgyules.rmkt.ro oldalon, ahol további részleteket is találhatnak az érdeklődők. (közlemény)

rmkt
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális