2023. március 29. szerdaAuguszta
EUR = 4.9481 RON
USD = 4.5740 RON
HUF = 1.2856 RON
GDP-növekedés = 5,6%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 12,137.95(0.35%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,5%

Idén három helyszínen zajlanak a XXIV. Közgazdász Vándorgyűlés programjai

 utolsó frissítés: 16:16 GMT +2, 2015. szeptember 30.

A Romániai Magyar Közgazdász Társaság (RMKT) sajtótájékoztatót tartott legrangosabb éves eseménye, az október 9-11. között Marosvásárhelyen megrendezésre kerülő XXIV. Közgazdász Vándorgyűlés kapcsán.

A sajtótájékoztató elején Soós Zoltán, a Maros Megyei Múzeum igazgatója köszöntötte a jelenlévőket. Elmondása szerint örömmel mondtak igent a megkeresésre, hogy a Kultúrpalota adhasson otthont a Vándorgyűlés pénteki üléssszakának. Hozzátette, fontosnak tartják a hasonló kezdeményezések támogatását, hiszen ezzel nem csak a rendezők, hanem a befogadó intézmény és a város is nyer.

Zólyomi Erika, az RMKT marosvásárhelyi szervezetének elnöke egy rövid összefoglalóban elmondta, hogy a marosvásárhelyi tagszervezet immár negyedik alkalommal szervez vándorgyűlést, az eddigi találkozókat Vásárhelyen és Szovátán szervezték. Idén három helyszínen, a Kultúrpalotában, a Sapientia EMTE épületében és a President Hotelben zajlanak majd a konferencia programjai. Kiemelte azt is, hogy a Vándorgyűlésen minden évben részt vesz egy nagyjából 15 fős csapat a magyarországi testvérszervezet, a Magyar Közgazdasági Társaság részéről is. Mikó Gergely, az RMKT ügyvezetője a konferencia szabadidős programjairól beszélt. Pénteken este, a plenáris ülésszak után Molnár Tünde orgonaművésznő koncertjét hallgathatják meg majd a résztvevők a Kultúrpalota nagytermében, szombaton délben egy rövid látogatáson vehetnek részt a Kultúrpalotában és a Teleki Tékában, szombaton este pedig a Maros Népi Együttes és a Titán zenekar biztosítja a hangulatot a Presindent Hotelben megtartandó díszvacsorán.

Az ügyvezető emellett külön köszönetet mondott a rendezvény támogatóinak és médiapartnereinek, hangsúlyozva a támogatások fontosságát. A Vándorgyűlésre október 7-ig lehet még jelentkezni a vandorgyules.rmkt.ro oldalon, ahol további részleteket is találhatnak az érdeklődők. (közlemény)

 

rmkt
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

marketing