2023. február 7. keddTódor, Rómeó
EUR = 4.9022 RON
USD = 4.5747 RON
HUF = 1.2474 RON
GDP-növekedés = 5,6%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 12,339.29(0.44%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,5%

Bálint Csaba lett Románia legpontosabb gazdasági elemzője egy londoni intézet szerint

 utolsó frissítés: 13:06 GMT +2, 2019. május 07.

A legpontosabb makrogazdasági elemzésekért járó elismeréssel díjazta a Consensus Economics londoni székhelyű gazdasági kutatócég Bálint Csabát, az OTP Bank Románia elemzőjét.

A kutatócég által létrehozott Legpontosabb előrejelzés díjjal (Forecast Accuracy Award) minden országban azokat a gazdasági elemzőket díjazzák, akik az előző évben a legpontosabban becsülték meg az adott országban a bruttó hazai össztermék (GDP) és az infláció alakulását. A minőségi szempontok mellett figyelembe veszik a díj odaítélésénél az elemzések gyakoriságát, valamint a főbb gazdasági mutatók tendenciáinak előrejelzésének helyességét.

A makrogazdasági elemzések értékelésénél az elemzőknek gyakorlatilag két éves munkáját veszik figyelembe. Bálint Csaba a 2017. január és 2018. december közötti időszakban bizonyult a legpontosabbnak.

Bálint Csaba, az OTP Bank Románia makrogazdasági elemzője

"2018 szabályozási és makrogazdasági szempontból is több meglepetést tartogatott, ami arra késztetett, hogy különösen résen legyünk, és folyamatosan értékeljük a nemzetközi szinten megfigyelt tendenciák helyi hatásait. Ez a díj megtisztelő, a gazdasági történések megmutatták, hogy a becsléseink meglehetősen közel voltak, ami örömteli, különösen amiatt a felelősség miatt, amit ezeknek az elemzéseknek az elkészítése jelent. A jelenlegi helyzetben, amikor a monetáris, illetve makrogazdasági politikák, valamint jogszabályi változások arra késztetik a közvéleményt, a fogyasztókat, hogy jobban informálódjanak és képezzék magukat a gazdasági és pénzügyi területen, meggyőződésem, hogy a makrogazdasági elemzések fontos referenciát jelentenek, és minél valósághűbben kell megmutatniuk a helyi piac valóságát" - idézi az OTP Bank Románia által kiküldött közlemény Bálint Csabát.

Bálint Csabával legutóbb március elején készítettünk interjút, amelyet itt olvashattok.

OTP
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

pénzpiac