2022. aug. 12. péntekKlára
EUR = 4.8909 RON
USD = 4.7450 RON
HUF = 1.2438 RON
GDP-növekedés = 5,6%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 12,631.92(0.49%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,5%

Elkészült a magyar M4-es autópálya határmenti szakasza, amelyet az észak-erdélyi autópályával kötnek össze

 utolsó frissítés: 12:25 GMT +2, 2020. július 07.

Befejeződtek a munkálatok az A3-as és a magyarországi M4-es autópálya összekapcsolásánál, amelyet Bors és Nagykereki között alakítottak ki – írja az Economica.net az Agerpresre hivatkozva. Mint írják, jelenleg az új határátkelő kétoldalú megállapodásáról tárgyalnak, valamint elkezdték az M4 Budapest-Nagykereki autópálya forgalom előtti átadásának procedúráját.

A hírt azt követően erősítették meg, miután a román és magyar útigazgatóság képviselői Nagyváradon találkoztak, itt jelen volt Dumitru Ţiplea Bihar megyei prefektus is. A találkozón a két autópálya összeköttetéséről, az A3-as autópálya Bihar és Bors közötti szakaszáról (amely már 99%-ban készen áll) tárgyaltak. A közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) képviselői beszéltek arról is, hogy az elmúlt hónapban két szerződést kötöttek az A3-as autópálya két szakaszára: Bihar és Bisztraterebes, valamint Szilágyzsombor és Vaskapu között.  

A találkozón bemutatták továbbá a Szatmárnémeti és Csenger közötti gyorsforgalmi út tervezetét, amelyet európai uniós alapokból finanszíroznának. (Economica.net, hírszerk.)

Nyitókép forrása: a CNAIR Facebook oldala. 

Magyarországautópálya
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális