2023. november 30. csütörtökIjon, András, Andor
EUR = 4.9388 RON
USD = 4.5768 RON
HUF = 1.2889 RON
GDP-növekedés = 5,6%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 13.026,12(-0,54%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,5%

Ár-összehasonlító alkalmazást indít a Google

 utolsó frissítés: 09:43 GMT +2, 2020. október 26.

Ár-összehasonlító alkalmazást tesz elérhetővé a Google, amellyel a felhasználók nem csak a különböző webáruházak ajánlatait vethetik majd össze, hanem követhetik majd az árak alakulását is.

A vállalatóriás bejelentése szerint a Price Insights funkció annak eldöntésében fogja segíteni a felhasználókat, hogy egy adott kereskedő által alkalmazott ár magasabb vagy éppen alacsonyabb a piacon alkalmazott árakhoz viszonyítva. A funkció arra is javaslatot fog tenni, hogy az elérhető információk szerint, melyik üzletből szerezhető be az adott termék legolcsóbban.

A Google által bejelentett második eszköz azt teszi lehetővé, hogy egy adott termék árának időbeli alakulásáról kapjunk információkat, így a vásárlók megalapozottabb döntést tudnak hozni arról, hogy érdemes azonnal vásárolni, vagy jobb várni az árak esésére.

A Google-nek korábban is voltak hasonló próbálkozásai, de a mostani bejelentés egyértelművé teszi, hogy a vállalat erről a területről is magáénak akar egy jókora szeletet. Az ár-összehasonlító oldalak iparágában viszonylag sok szereplő van, a Google színre lépése nagy valószínűséggel földrengésszerű változásokhoz fog vezetni.

A bejelentés egyébként a kereskedőknek is rossz hír, hiszen a fejlett ár-összehasonlító funkciók még nagyobb árversenyt idézhetnek elő. A fejleményekkel jól járhatnak viszont a vásárlók, akik egyre több információval felvértezve várhatják például a Black Friday-t. Persze, csak ha tényleg vásárolni akarnak valamit. (profit.ro)

google
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

marketing