2024. július 25. csütörtökKristóf
EUR = 4.9388 RON
USD = 4.5768 RON
HUF = 1.2889 RON
GDP-növekedés = 5,6%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 13.026,12(-0,54%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,5%

Működhetnek tovább zárt térben az élelmiszerpiacok?

 utolsó frissítés: 14:16 GMT +2, 2020. november 10.

A zárt térben működő élelmiszerpiacok is nyitva maradhatnak a készenléti állapotban - ezt fogadta el kedden döntéshozó testületként a képviselőház. A tervezetet a szociáldemokraták elnöke, Marcel Ciolacu kezdeményezte, a plénum 173 tagja szavazott mellette, 1 ellene, és 93-an tartózkodtak. A módosító javaslatot az RMDSZ is támogatta. 

Magyar Lóránd, az RMDSZ Szatmár megyei parlamenti képviselője plénumi felszólalásában kifejtette, hogy a piacok bezárása rendkívül nehéz helyzetbe hozza a kistermelőket, továbbá a fogyasztók sem juthatnak friss szezonális termékekhez.

„Ma a kormány nincs tekintettel a kistermelőkre, de ugyanakkor a helyi gazdaságra sincs tekintettel és a fogyasztókat is megfosztja a szezonális friss termékektől, amelyeket más úton nem tudnak értékesíteni a kistermelők. A ma elfogadott módosítás értelmében törvény írja elő, hogy ezentúl nem lehet bezárni a zárt térben működő élelmiszerpiacokat. A korábban elfogadott rendelkezés kettős mércét alkalmazott a kistermelőkkel szemben, hiszen míg a piacokat bezárta, a zárt térben működő szupermarketek továbbra is nyitva maradhattak” - fogalmazott a parlamenti képviselő, majd hozzátette: ezekben a zárt terekben továbbra is hangsúlyosan be kell tartani a járványügyi szabályozásokat.

A törvény az államelnöki kihirdetést követően és a Hivatalos Közlönyben való megjelenés után lép érvénybe. (közlemény, hírszerk.)

RMDSZkoronavíruspiacélelmiszer
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális