2024. június 25. keddVilmos
EUR = 4.9388 RON
USD = 4.5768 RON
HUF = 1.2889 RON
GDP-növekedés = 5,6%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 13.026,12(-0,54%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,5%

Hét végétől újranyitják a zárt térben működő piacokat

 utolsó frissítés: 13:57 GMT +2, 2020. december 02.

Hét végétől újranyitják azokat a piacokat is, amelyek zárt térben működnek - jelentette be Klaus Johannis államfő, miután szakértőkkel és a kormánnyal is tárgyalt az intézkedésről.

Az államfő szerint az érintett piacok újranyitásáról szóló döntést azért hozták meg, mert az elmúlt napokban "számottevően" csökkent az új fertőzések száma. Johannis beismerte ugyan, hogy az elmúlt időszakban a tesztek száma is alacsonyabb volt a korábban megszokottakhoz képest, ennek ellenére az új megbetegedések száma egyértelműen csökkenő tendenciát mutat szerinte. Ez a visszaesés más EU-s országokban is tapasztalható - tette hozzá. 

Az államfő elmondta, hogy "a döntés nem csak a termékeiket értékesíteni kívánó termelők számára, hanem a vásárlóknak is jó hír".

A zárt térben működő piacok bezárásáról november elején született döntés, amelyet a termelők és vásárlók jelentős része mellett számos politikai párt is nehezményezett arra hivatkozva, hogy rendkívül nehéz helyzetbe kerülnek azok a kistermelők, akik piacokon értékesítik a terményeiket. Az intézkedésről később kiderült, hogy országszerte a piacok elenyésző részét érinti, hiszen a zárt terű piacokat, ahol csak lehetett, átalakították vagy kiköltöztették szabadtérre. (hírszerk.)

mezőgazdaságpiac
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális