2023. november 30. csütörtökIjon, András, Andor
EUR = 4.9388 RON
USD = 4.5768 RON
HUF = 1.2889 RON
GDP-növekedés = 5,6%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 13.026,12(-0,54%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,5%

Romániába is megérkezett a videójátékok Netflixe

 utolsó frissítés: 10:38 GMT +2, 2020. december 08.

Hétfőtől Romániában, és másik 22 országban is elérhető a videójátékok Netflixeként is emlegetett Google Stadia. A játékokat felhőből streamelő szolgáltatáshoz nincs szükség játékkonzolra vagy drága számítógépre, csak viszonylag erős netkapcsolatra. A Stadia ugyanis valóban kicsit olyan, mint a Netflix vagy a HBO GO, csak itt nem sorozatokat vagy filmeket, hanem játékokat kap a felhasználó a számítógépére, okostelefonjára (amennyiben letölti az alkalmazást) vagy okostévéjére.

A Google a Stadiát már tavaly elindította, de egészen eddig kellett várni, hogy a régiónkban is elérhetővé tegyék. Mi is kipróbáltuk, első körben a felhasználók választhatnak egy ingyenes 1 hónapos próbaidőszakot. Ennek lejárta után havi 45 lejbe kerül a szolgáltatás, amelyen több ingyenes játék is elérhető, de a Stadia áruházban megvásárolható, izgalmasnak tűnő játékokért még a próbaidőszakban is mélyen zsebbe kell nyúlni. A regisztráció egyébként egyszerű, de az ingyenes próbaidőszak ellenére azért a Google már most bankkártya adatokat kér, és ellenőrzi is azokat.

A felhő alapú játékkonzolnak nincs nagy gépigénye, hiszen a játékokat nem a saját számítógépünk vagy telefonunk, hanem a Google szerverei futtatják. Ennek ellenére a vállalattól kiadtak egy listát arról is, hogy a szolgáltatás mivel (a játékok felismerik az egeret és a billentyűzetet, kompatibilisek a DualShock 4 és Xbox One/Xbox 360 kontrollerekkel) és milyen eszközökön működik.

A szolgáltatás a technikai szempontokból kiindulva tulajdonképpen hozza azt, amit ígért. A játékmenet során nálunk nem igazán jött zavarba (bár hétfő este sok felhasználó a szolgáltatás leállására panaszkodott), az elérhető játékok terén viszont azért bőven van hová fejlődnie. Ugyan vannak izgalmasnak tűnő játékok, amelyeket nem olcsón, de meg lehet vásárolni, mint a legújabb Assassin’s Creed, a Watch Dogs: Legion, a Red Dead Redemption 2, a Borderlands 3, az Immortals: Fenyx Rising, a Baldur’s Gate 3 és hamarosan a Cyberpunk 2077, de elképzelhető, hogy sokaknak egyelőre még így sem éri meg kifizetni a szolgáltatásért járó havidíjat is. (hírszerk.)

google
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

marketing