2024. április 20. szombatTivadar
EUR = 4.9388 RON
USD = 4.5768 RON
HUF = 1.2889 RON
GDP-növekedés = 5,6%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 13.026,12(-0,54%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,5%

Élet a Brexit után: a brit kereskedők inkább felgyújtják az árut, mintsem visszavigyék az Egyesült Királyságba

 utolsó frissítés: 17:23 GMT +2, 2021. január 22.

A legújabb hírek szerint egyre több brit divat- és luxusmárka kereskedő kezdte felhalmozni áruit a különböző európai futárszolgálatoknál, mivel inkább megszabadulnának azoktól a termékektől, amelyeket az EU-s vásárlók szeretnének visszacserélni és/vagy visszaváltani.

Egyesek számításai szerint már egyenesen jobban járnak, ha elégetik a termékeket, mintsem visszaszállítsák azokat az Egyesült Királyságba - írta meg a Ziarul Financiar a BBC riportjára hivatkozva.

A probléma ott kezdődik, hogy az Európai Unióval kötött új kereskedelmi megállapodás értelmében igen költséges tarifák terhelik az ilyen típusú termékvisszatérítéseket, amelyet a kiskereskedők egyszerűen már nem tudnak felvállalni.

A lassan bürokratikus káoszba fulladó történet előzménye, hogy január 1-je után igen kellemetlen meglepetéssel szembesültek az európai vásárlók: az egyezmény értelmében az Egyesült Királyságból rendelt ruhaneműk ára mellett ugyanúgy a vámadót is a vásárló kell kifizesse, mert a törvény értelmében ő maga felelős a termék importálásáért.

Sok ügyfél ezek után visszautasította az árut, mivel nem akarták kifizetni a vámadót.
Így történt, hogy rengeteg ruhanemű gyűlt fel az európai raktárakban, amelyet a kereskedők nem kívánnak visszaszállítani. (zf, hírszerk.)

Európai UnióBrexitimportruha
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

globális