2022. szeptember 29. csütörtökMihály
EUR = 4.9479 RON
USD = 5.1794 RON
HUF = 1.1997 RON
GDP-növekedés = 5,6%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 10,669.33(-0.97%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,5%

A kolozsvári Travelminit.ro egyesült a Szallas.hu-val

 utolsó frissítés: 13:56 GMT +2, 2021. február 18.

Magyarország legnagyobb online szállásfoglaló oldala, a Szallas.hu, tavaly véglegesítette az egyesülési folyamatot a kolozsvári székhelyű Travelminit.ro szállásfoglaló oldallal - írja szerkesztőségünknek küldött közleményében a Travelminit.ro.

Ahogy a közlemény fogalmaz, a folyamat két évvel ezelőtt kezdődött el, és 2020 folyamán gyorsult fel, a pandémia és a turizmust globálisan érintő, általános bizonytalanság ellenére. A tranzakció értékét a felek nem hozták nyilvánosságra, viszont ebben a két átmeneti évben a partnerek körülbelül 1 millió eurót fordítottak a technológiai fejlesztésekre, a szállásadatbázis bővítésére, marketing kampányokra és a piaci terjeszkedés felgyorsítására.

A tranzakció azért is érdekes, mert a magyarországi Szallas.hu oldal mellett a Szallas.hu Csoportba tartoznak a régióból más szállásfoglaló oldalak is, mint például a csehországi Hotel.cz és Spa.cz, valamint a lengyelországi Noclegi.pl. Mint írják, a csoport célja a legnagyobb szállásfoglaló felületté válni a régióban. A csoport teljes közvetített foglalási értéke meghaladja a 150 millió eurót, és több mint 300 alkalmazottat foglalkoztat. A PortfoLion Capital Partners (amely az OTP Bank Csoport részvényese) 2015-ben vált a Szallas.hu fő részvényesévé, és felvásárlásokkal illetve összeolvadásokkal támogatta a Csoport növekedését.

A Travelminit.ro Románia egyik legnagyobb szállásfoglaló oldala, amelyet 2014-ben Rigó Ferenc és Buzogány László alapított. Az oldal kizárólag a romániai piacot szolgálja ki, kínálata közel 6700 szálláshelyet foglal magába, az elmúlt 4 évben átlagosan 350%-os növekedést ért el. A Travelminit.ro alapítóival korábban a Pénzcsinálókon is közöltünk interjút

Rigó Ferenc, Szigetvári József és Buzogány László.

Romániára helyezik a hangsúlyt

"Célunk, hogy a Travelminit.ro szállásfoglaló oldal legyen az első számú szereplő a romániai piacon, és hogy a belföldre utazóknak továbbra is lehetőséget adjunk arra, hogy kulcsosházat, panziót, hotelszobát foglaljanak, a helyi piac sajátosságai függvényében. Az egyesülés által nagyobb tapasztalathoz férünk hozzá az online szállásfoglalás terén, valamint anyagi forrásokhoz is, amely biztosítja a további terjeszkedést. Sok turisztikai vállalkozást lefékezett a krízis, mi viszont igyekeztünk előnyt kovácsolni belőle. Ez időszak alatt sikerült a piaci részesedésünket minimum 50%-kal növelni, továbbá több mint 3000 hotellel és panzióval bővíteni a romániai kínálatunkat" - idézi a közlemény a Travelminit.ro alapítóit, Rigó Ferencet és Buzogány Lászlót.

"Célunk Közép-Kelet-Európa legnagyobb online szállásfoglaló oldalává válni, a tapasztalatainkat és anyagi forrásokat arra használni, hogy a versenytársakkal szemben piaci részesedést nyerjünk. Azt szeretnénk, hogy a széles szálláskínálat és a helyi igényeknek megfelelő megoldások miatt, amelyeket az egyes országok sajátosságainak megfelelően nyújtunk, az utazók minket válasszanak. Az egyesülés által a Travelminit majd széles választékot nyújthat az utazóinak a magyarországi fürdőhelyektől, csehországi városlátogatáson át, a horvát tengerparti nyaralásig” - nyilatkozta Szigetvári József, a Szallas.hu Zrt. vezérigazgatója.

A közlemény arra is kitér, hogy a Szallas.hu fő részvényese, a PortfoLion Capital Partners révén a Travelminit erős intézményi befektetői hátteret tudhat maga mögött, amely különösen előnyös a koronavírus által terhelt időszakban. A budapesti székhelyű kockázati tőkebefektető 2020 végén indította el legújabb alapját, összesen 220 millió eurót és 28 portfoliócéget kezelve a CEE régióban.

"Mindeddig Magyarországra, Lengyelországra és Csehországra összpontosítottunk. A Travelminit volt Romániában az első befektetésünk abban a folyamatban, amely során ambíciózus, globális növekedésre törekvő, erős menedzsmenttel rendelkező cégeket kerestünk. Románia egyre forróbb startup ökoszisztémával rendelkezik, véleményünk szerint nagyon gyors felzárkózásban van a fejlett nyugati országokhoz képest, ezért célpiacunknak tekintjük" - nyilatkozta Mihály Zsolt, a PortfoLion Capital Partners befektetési menedzsere. (közlemény)

turizmus
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális