2022. december 7. szerdaAmbrus
EUR = 4.9126 RON
USD = 4.6804 RON
HUF = 1.1838 RON
GDP-növekedés = 5,6%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 12,306.27(1.54%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,5%

Erre bukik Románia is: a Google, a meki és a H&M töretlen sikere

 utolsó frissítés: 14:42 GMT +2, 2021. március 02.

Számos szakember állítja, hogy a világ domináns márkáihoz érzelmileg kötődünk, legyen szó techiparról, divatról, vagy bármilyen más területről. De melyek azok a márkák, amelyek a mindennapjainkat meghatározzák, amelyek minden háztartásban valamilyen módon jelen vannak?

Erről készített felmérést a Business Financing, amelyet a VisualCapitalist dolgozott fel és tett közzé. Az adatsorokat a Google kulcsszavai alapján állítoták össze.

Ha a globális kattintásokat összességében vesszük, akkor a Google számít a legkeresettebb márkának a világon. A vizsgált országok közül 100 országban - a Föld országainak legalább felében - abszolút előnyt élvez az amerikai techóriás, havi több mint 90 milliárd kattintással.

A második helyen a Netflix áll, amely 45 országban, többek között Törökországban, Brazíliában és Dél-Koreában is a legnépszerűbbnek bizonyult.

A harmadik legkeresettebb fórum az Amazon lett, az amerikai e-kereskedelemmel foglalkozó vállalat a világ 30 országában számít a legnépszerűbbnek.

A negyedik helyet is szintén e-kereskedő kapta, ami nem más, amint az eBay.

A top 5-ös lista végére pedig az Ikea került, ez az első olyan márka, amely nem valamilyen tech szolgáltatáshoz kapcsolódik.

Forrás: Visual Capitalist. Nagyobb felbontásért KATTINTS IDE.

Divat: sportmárka a divat élén

1964-es alapítása óta a Nike sportmárka az egyik legmeghatározóbb szereplője a divatiparnak, legalábbis az online kattintások tekintetében. Jelenleg a Nike 49 országban lett a legkeresettebb divatmárka.

A Nikehoz hasonlóan a rangsorban második helyet elérő svéd H&M történelme is messze nyúlik vissza, egészen 1947-ig. A világjárvány előtt a H&M 5 ezer üzletet üzemeltetett világszerte, azonban ezek közül már több üzletet bezártak, sőt, 2021-ben további 250 üzletre teszik rá a lakatot, és szeretnének nagyobb hangsúlyt fektetni az online értékesítésre.

Romániában és egyébként Közép-Kelet Európában a H&M bizonyult a kegkeresettebb divatmárkának, ha az online kattintások számát tekintjük, a mediterrán vidéken és Nyugat-Európában már a Zara viszi a prímet.

Forrás: Visual Capitalist. Nagyobb felbontásért KATTINTS IDE.

Gyorséttermek: a mekis burger örök

A gyorséttermi márkák rangsorában egyelőre még mindig a Mc'Donalds a listavezető, de kezdett felzárkózni a KFC is, amely már 65 országban lett a legnépszerűbb az online kattintások szempontjából. Románia és egyébként Európa többsége még mindig a Mc'Donalds-ra bukik, de például az Amerikai Egyesült Államokban már a Pizza Hut a legkeresettebb. Utóbbi egyébként épp a KFC-t birtokló anyavállalat egy másik vállalkozása, amely a világranglista harmadik fokára nőtte fel magát.

Forrás: Visual Capitalist. Nagyobb felbontásért KATTINTS IDE

(Visual Capitalist, hírszerk.)

googleAmazonIKEAMcDonald'sH&Mmárka
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

globális