2023. június 9. péntekFélix,Felicián
EUR = 4.9543 RON
USD = 4.6181 RON
HUF = 1.3434 RON
GDP-növekedés = 5,6%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 12,249.96(0.59%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,5%

Megváltozik a Google Maps: nem a leggyorsabbb, hanem a legkörnyezetkímélőbb útvonalat fogja javasolni az autósoknak

 utolsó frissítés: 13:25 GMT +2, 2021. április 01.

Nagy változást jelentett be a Google, az egyik legnépszerűbb alkalmazása, a Google Maps a jövőben a legkörnyezetbarátabbnak számító útvonalat is fel tudja majd ajánlani az autósoknak - írja a Portfólió.

A Google hivatalos bejelentése szerint a jövőben azok az útvonalak lesznek kiemelve az alkalmazásban, amelyek várhatóan a legkevesebb szén-dioxid kibocsátással járnak. Az alkalmazás az aktuális forgalmi helyzetet és az útszakaszok jellemzőit is figyelembe veszi, mielőtt javaslatot tesz az útvonalra. Az újítás először az Egyesült Államokban jelenik meg 2021-ben, és csak ezt követően kerül sor a funkció globális bevezetésére.

Az elképzelések szerint a Google alapból a környezetbarát útvonalat javasolja majd az autósnak, akinek viszont természetesen lehetősége lesz más útvonalat választani, vagy akár ki is kapcsolni a funkciót.

Russel Dicker, a Google Maps termékfejlesztési igazgatója szerint az amerikai óriásvállalat már jelenleg is képes arra, hogy az útvonalak mintegy 50%-ánál környezetbarátabb megoldást javasoljanak minimális időveszteség elérése mellett. A vállalat azt is tervezi, hogy nem csupán a legkörnyezetbarátabb útvonalak meghatározásánál segítik az autósokat, hanem azt is lehetővé teszik, hogy az egyes útvonalak becsült károsanyag-kibocsátását összehasonlítsák. (portfolio, bbc)

Címoldali fotó: deepanker70/Pixabay

google
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

globális