2024. május 30. csütörtökJanka, Zsanett
EUR = 4.9388 RON
USD = 4.5768 RON
HUF = 1.2889 RON
GDP-növekedés = 5,6%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 13.026,12(-0,54%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,5%

Száznál is több új dollármilliomosa lehet Bukarestnek a UiPath sikere miatt

 utolsó frissítés: 17:54 GMT +2, 2021. május 04.

Száznál is több új dollármilliomosa lett Bukarestnek azt követően, hogy tőzsdére vitték a UiPath részvényeit - vélekedik Sergiu Neguț vállalkozó, aki a Digi24 egyik műsorában beszélt arról, hogy milyen pozitív hatásai vannak a román alapítású startup sikeres New York-i IPO-jának.

Neguț, aki befektetőként és a Fintech OS vállalat társalapítójaként tevékenykedik, arra mutatott rá, a technológiai vállalatoknál jellemző, hogy a tulajdonosok kisebb részesedéseket adnak a vállalat alkalmazottainak. Neguț úgy véli, hogy a UiPath kezdeti éveiben a vállalat tulajdonosaivá váló alkalmazottak részesedése most mesés összeget érhet, hiszen a vállalat értéke még a legpesszimistább értékelések szerint is legalább 30 milliárd dollárra rúg.

Mint arról korábban beszámoltunk, a UiPath 1,34 milliárd dollár értékben bocsátott részvényeket az amerikai tőzsdére, amivel a vállalat társalapítója, Daniel Dines Közép-Kelet-Európa második leggazdagabb emberévé vált.

A UiPath sikere Sergiu Neguț szerint az egész romániai startup ökoszisztémára pozitívan fog hatni, a vállalat bukaresti tulajdonosai közül ugyanis biztosan lesznek olyanok, akik később eladják részesedésüket a sikercégben, a vagyonukat pedig újabb nagy potenciállal rendelkező technológiai startupba fogják fektetni.

"A felhalmozott know-how, valamint az a pénz, amely bekerülhet a romániai befektetői ökoszisztémába, meggyőződésem szerint hozzá fog járulni a romániai technológiai szegmens felemelkedéséhez, amely egyébként már most jóval meghaladja az 5 évvel ezelőtti szintet" - mondta Neguț, aki szerint annak a jelentősége sem elhanyagolható, hogy a UiPath története mindenki számára bebizonyította, hogy egy tömbházlakásban működő, 10 személyes vállalkozásnak is megvan a lehetősége arra, hogy ilyen nagyra nőjön. (digi24)

Címoldali fotó: Pexels

UiPathstartup
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális