2022. aug. 12. péntekKlára
EUR = 4.8909 RON
USD = 4.7450 RON
HUF = 1.2438 RON
GDP-növekedés = 5,6%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 12,631.92(0.49%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,5%

Nagy változásokra számít az Airbnb vezére: lesz olyan család, amely hónapokra elutazik

 utolsó frissítés: 17:31 GMT +2, 2021. május 26.

"Újra itt van az utazás, de sok minden más lesz, mint korábban" - mondta Brian Chesky, az Airbnb alapító-vezérigazagtója egy sajtóeseményen. Chesky szerint az Airbnb is más lesz, mint korábban.

Az Airbnb vezetője szerint arra lehet számítani, hogy az emberek hosszabb utakra vállalkoznak, lesz olyan család, amely hónapokra is elutazik. Rámutatott, ez nagy változás ahhoz képest, hogy eddig főként az üzleti utak és a nyári vakációk voltak a dominánsak. Az üzleti utaknak viszont Chesky szerint elképzelhető, hogy végképp leáldozott, ezért most nagyfokú rugalmasságra fognak törekedni.

Chesky elmondta, elsősorban azon dolgoznak, hogy gyorsabbá váljon a szolgáltatásuk: a vásárló gyorsabban nézhesse meg az ingatlant, a tulajdonosok pedig könnyebben válhassanak vendéglátóvá.

Az Airbnb üzleti forgalma 72%-ot esett az előző évben, a vállalat negyedéves vesztesége elérte az 576 millió dollárt. Brian Chesky saját bevallása szerint akkor azt gondolta, hogy "itt a világ vége".

Az idei első negyedévben ugyanakkor már 5%-kal nőtt a társaság bevétele, igaz, az emelkedést is főként az okozta, hogy a home office-ból szabadulni kívánók inkább máshol vettek ki egy lakást maguknak dolgozni.

Chesky arra számít, hogy a nagyvárosiak főként a vidéki célpontokat fogják célozni, míg a vidékiek hajlamosak lesznek arra, hogy nagyvárosokat keressenek fel, de nem csak néhány napra, mint a világjárvány előtt, hanem sokkal hosszabb távra.

Az Airbnb-vezér szerint az évszázad ugrása következik az utazásban, de miközben az utazás módja változik, az ok, amiért az emberek utaznak, az továbbra is ugyanaz marad. (hvg.hu via fortune) 

Airbnb
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

marketing