2022. aug. 12. péntekKlára
EUR = 4.8909 RON
USD = 4.7450 RON
HUF = 1.2438 RON
GDP-növekedés = 5,6%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 12,631.92(0.49%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,5%

Megemeli az órabért az Amazon Németországban. Mennyit keres majd egy kezdő alkalmazott?

 utolsó frissítés: 16:59 GMT +2, 2021. június 14.

Az Amazon bejelentette, hogy németországi raktáraiban és kiszállítási pontjainál 12 euróra emeli a kezdő alkalmazottak órabérét. A béremelésről szóló döntés a Reuters hírügynökség szerint júliustól lép érvénybe, és lehetővé teszi, hogy a legalacsonyabb bércsoportban egy alkalmazott kezdő havi fizetése elérje a 2067 eurót.

A döntés meghozatalában nagy szerepe lehetett, hogy az egyik legerősebb német szakszervezet, a Verdi korábban több ízben is erősen kritizálta az Amazont az alkalmazottak alacsony bérezése, valamint a rossz munkakörülmények miatt. Az alkalmazottak is rendszeresen tüntettek, legutóbb éppen azért, mert a vállalat úgy döntött, hogy mégsem ad nekik bónuszt a járvány alatti helytállásukért. Mindezek fényében most nagyon érdekes, hogy a vállalat németországi vezetője, Ralf Kleber azt nyilatkozta: az Amazon célul tűzte ki maga elé, hogy a világ legjobb munkáltatója legyen. Kleber szerint az Amazon már most tisztességes munkáltató, "az ellenkezőjét állítani egyszerűen tévedés".

A vállalatnak volna is miből jó munkaadóvá válni, a nettó nyeresége 8,1 milliárd dollárra nőtt az idei első negyedévben, miközben az előző év azonos időszakában 2,5 milliárd dolláros nettó nyereséget könyvelhetett el. A vállalat szóvivője már korábban bejelentette, hogy az Amazon jó pénzügyi teljesítményének következtében minden alkalmazott fizetése emelkedni fog. (reuters, forbes)

Amazon
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

globális