2022. aug. 12. péntekKlára
EUR = 4.8909 RON
USD = 4.7450 RON
HUF = 1.2438 RON
GDP-növekedés = 5,6%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 12,631.92(0.49%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,5%

Sok újdonsággal bemutatták a Windows 11-et

 utolsó frissítés: 08:39 GMT +2, 2021. június 25.

A Microsoft csütörtökön bemutatta a Windows következő generációját, a Windows 11 nevet kapó asztali operációs rendszert. Az új rendszerről azt ígérik a fejlesztői, hogy gyorsabb és biztonságosabb lesz a korábbi verziónál, és az új rendszer hatékonyabb processzorkezelése miatt nem csak a sebesség, hanem a laptopok esetén az üzemidő is hosszabbá válik.

A legfontosabb változásokat az alábbi videó is jól összefoglalja. A Start gomb a tálca bal oldaláról középre kerül át, a kezelőfelület is jelentősen változik. A csempék is új kinézetet kapnak. Az is látszik, hogy a megnyitott ablakoknál számos beállítási mód lesz, többféleképpen is szét lehet majd szórni a képernyőn az ablakokat. Az operációs rendszer fejlesztői nagyobb hangsúlyt fektettek azokra a felhasználókra, akik több képernyőt használnak, illetve azt is ígérik, hogy az érintőképernyős eszközökön, így például a tableteken is, nagyon hasonló élményt fog kínálni a Microsoft új terméke.

Fontos, stratégiai változásnak tűnik, hogy a Start menü mellett ott lesz a Microsoft Teams alkalmazás is, ami arra utalhat, hogy a Skype helyett inkább ezt a megoldást kívánja előtérbe helyezni a jövőben a Microsoft.

Az is komoly újdonság, hogy új nevet kap az alkalmazásbolt, Windows Store helyett ezentúl Microsoft Store-nak nevezik. A fejlesztők szerint ezt alapjaiban gondolták újra, a tervek szerint a fejlesztőket nem fogják korlátozni, akármilyen típusú alkalmazás bekerülhet, sőt, az egészen kecsegtető bejelentés az alkalmazásfejlesztők számára, hogy minden fejlesztő a saját pénzügyi megoldásával lehet jelen ebben a kereskedelmi ökoszisztémában, és a Microsoft semennyi pénzt nem fog elvenni tőlük. Ez azért is érdekes húzás, mert a nagy versenytársaknak számító Apple és Google viszonylag magas jutalékot tesz zsebre az alkalmazások után.

Nagyon fontos bejelentés az is, hogy érkeznek az integrált Androidos alkalmazások a Windows-ba, ami tulajdonképpen azt jelentheti, hogy az inkább telefonon használt alkalmazások, mint az Instagram vagy a TikTok, a telefonos applikációhoz nagyon hasonlóan fognak futni az asztali gépeken is.

Arról a Microsoft egyelőre nem közölt információkat, hogy mikor érkezik az új operációs rendszer, ígéretük szerint idén év végén, az ünnepi időszakban jelenhet meg a piacon. Ha még többet olvasnál az új operációs rendszerről, vagy csak egyszerűen arra vagy kiváncsi, hogy a te számítógépedre lehet-e telepíteni a Windows 11-et, akkor kattints ide (a kompatibilitás a PC Health Check alkalmazással ellenőrizhető, amelyet szintén a belinkelt oldalról lehet letölteni). (24.hu, telex)

Microsoft
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

globális