2022. szeptember 29. csütörtökMihály
EUR = 4.9479 RON
USD = 5.1794 RON
HUF = 1.1997 RON
GDP-növekedés = 5,6%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 10,669.33(-0.97%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,5%

Újabb őrületben vesz részt Elon Musk: reklámokat akarnak vetíteni az űrben

 utolsó frissítés: 15:44 GMT +2, 2021. augusztus 12.

Egy technológiai szolgáltatásokra specializálódott kanadai startup, a Geometric Energy Corporation (GEC) vezetője a Business Insedernek nyilatkozva jelentette be, hogy cége a SpaceX, vagyis Elon Musk űripari vállalatával partnerségben űrreklámokat fog vetíteni.

Samuel Reed, a GEC vezérigazgatója elmondta, hogy a startupnál már fejlesztik azt a műholdat, amely lehetővé fogja tenni az űrreklámok vetítését. Az elképzelés szerint az űrben keringő műhold egyik oldalára képernyő lenne felszerelve, amelyen reklámok, logók és művészeti alkotások is megjelennek majd. A tervek szerint a képernyőt majd egy kamerával fogják élőben filmezni, a felvételeket pedig YouTube-on vagy Twitchen lehet majd követni. Az egészben tehát nincs is különösebb technológiai újítás.

A CubeSat-nek nevezett műhold indítását 2022-re tervezik, de mivel a startupnak nincs megfelelő eszköze arra, hogy az űrbe juttassák a fejlesztésüket, ezért felkérték az Elon Musk tulajdonában álló SpaceX űripari vállalatot, hogy szálljanak be a Falcon 9-es űrrakétájukkal a projektbe. A projekt elég őrültnek tűnik ahhoz, hogy valószínűleg Muskot sem kellett sokáig győzködni.

Az előre borítékolható, hogy a csillagászok Musk új projektjétől ezúttal sem lesznek elragadtatva. Korábban ugyanis azért háborodtak fel, mert a dél-afrikai üzletember-feltaláló Starlink-műholdjai bizonyos helyzetekben teljesen ellehetetlenítik a munkájukat, különösen akkor, ha a terveknek megfelelően valóban felbocsátanak 42 ezer műholdat annak érdekében, hogy olcsó internetelérést biztosítsanak a világ minden pontján. Musk utólag sajátos módon azzal próbálta leszerelni a dühös csillagászokat, hogy megígérte, műholdakra szerelt teleszkópokat is juttatnak az űrbe. (businessinsider)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

marketing