2022. szeptember 29. csütörtökMihály
EUR = 4.9479 RON
USD = 5.1794 RON
HUF = 1.1997 RON
GDP-növekedés = 5,6%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 10,669.33(-0.97%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,5%

Bejelentették, hogy mikor érkezik Romániába a Netflix nagy ellenfele

 utolsó frissítés: 13:36 GMT +2, 2021. szeptember 01.

A tulajdonos WarnerMedia hivatalosan is bejelentette, hogy 2022-ben Romániában is elindul a HBO MAX. A streaming szolgáltatás több hullámban érkezik meg Európába: első körben Spanyolországban és az északi államokban lesz elérhető már idén ősztől, majd 2022-től 14 további piacon is megjelenik, köztük tehát Romániában is.

Konkrétabban:

  • 2021 őszétől Spanyolországban, Andorrában, Norvégiában, Svédországban, Finnországban és Dániában.
  • 2022-től Bosznia-Hercegovinában, Bulgáriában, Horvátországban, Csehországban, Magyarországon (ez a magyar szinkoronos tartalmak miatt lehet fontos), a Moldvai Köztársaságban, Montenegróban, Észak-Macedóniában, Lengyelországban, Portugáliában, Szerbiában, Szlovákiában, Szlovániában és Romániában lesz elérjető.

Az árral kapcsolatban egyelőre nem árultak el részleteket, a HBO MAX havi előfizetői díja az Egyesült Államokban 14,99 dollár, jó eséllyel ennél nem fog többe kerülni nálunk sem.

A streaming szolgáltató egyébként 2020-ban startolt Amerikában azzal a céllal, hopgy felvegye a versenyt a Netflixszel, a Dinsey+-al és az Amazon által működtetett Prime Videoval.

A szolgáltató gyakorlatilag a WarnerMedia (aminek egyébként az AT&T a tulajdonosa) tartalomszolgáltatásait fogja össze: a HBO mellett a Warner Bros és a New Line Cinema stúdiók filmjei érhetőek el a felületen, valamint olyan csatornákról emelnek át tartalmakat, mint a DC, a CNN, a TNT, a TBS, a truTV, a The CW, a Turner Classic Movies, a Cartoon Network, az Adult Swim, a Crunchyroll, a Rooster Teeth vagy a Looney Tunes.

Ugyan ezzel kapcsolatban még hivatalos bejelentés nem történt, de a HBO MAX érkezése nagy valószínűséggel azt is jelenti, hogy a tulajdonos hamarosan megszűnteti (vagy legalábbis beolvasztja) a HBO GO platformot, ami elsősorban az HBO és a Warner Bros által gyártott sorozatokra és filmkre épít. (profit, ignhungary)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

marketing