2023. november 30. csütörtökIjon, András, Andor
EUR = 4.9388 RON
USD = 4.5768 RON
HUF = 1.2889 RON
GDP-növekedés = 5,6%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 13.026,12(-0,54%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,5%

Új üzemet épít a Prada Romániában

 utolsó frissítés: 11:45 GMT +2, 2021. szeptember 22.

Új üzemet épít Romániában az olasz Prada divatcég - írja a Profit.ro. A gazdasági portál szerint luxus termékeket gyártó divatház az új termelőegységében utazási kellékeket és bőrből készült kiegészítőket fog gyártani.

A Pradának egyébként már van egy működő romániai üzeme Nagyszebenben. Az új beruházás helyszínéről egyelőre nincsenek információk, de a cég részéről akár logikus lépés is lehetne ezt a fejlesztést is Nagyszebenbe vinni.

A Profit szerint az olasz cégcsoport már 25,2 millió lejt utalt a beruházás végrehajtására, a pénzügyminisztériumi adatok szerint viszont egy összesen 19 millió eurós (körülbelül 94 millió lejes) végösszegű fejlesztésre keszülnek. A beruházással 331 új munkahelyet hoznak létre, ennek fejében pedig az állam is 7,83 millió eurós támogatást nyújt a milánói székhelyű vállalatnak.

A romániai beruházás nagy valószínűséggel azzal összhangban történik, hogy az elmúlt évek még a járvány ellenére is igencsak jól alakultak a divatipar luxus termékekre szakosodott ágának. A Prada Csoport az idei első félévében is a várakozásokat meghaladó bevételeket ért el, ráadásul az év második felére is növekedő üzleti teljesítményt várnak a divatcégtől. A vállalatnak egyrészt az segített, hogy az elmúlt években elkezdtek megvalósítani egy olyan fejlesztési stratégiát, amely az online értékesítésre egyre nagyobb hangsúlyt helyez. Másrészt, annak is nagy szerepe volt a cég üzleti eredményeiben, hogy az egyik legfontosabbnak számító kínai piac a járvány kitörésének évében viszonylag hamar nyitni tudott a korlátozások után. (profit)

ruha
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

marketing