2022. aug. 12. péntekKlára
EUR = 4.8909 RON
USD = 4.7450 RON
HUF = 1.2438 RON
GDP-növekedés = 5,6%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 12,631.92(0.49%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,5%

Egy országos verseny kimondottan női vállalkozókat segítene, székelyföldi jelentkezők is számítanak a szavazatokra

 utolsó frissítés: 16:07 GMT +2, 2021. október 12.

Az OFA Startup Angels elnevezésű verseny egy olyan országos szintű projekt, ahol kimondottan női kisvállalkozók nyerhetnek támogatást. A fődíj tízezer euró.

Az ország hat régiójából jelentkezhettek vállalkozó nők. A brassói – középső régióhoz – nyolc megye tartozik, ahol most már 5 vállalkozó maradt versenyben, köztük Csutak Éva (Székelykeresztúr), Arros Orsolya (Székelyudvarhely) és Incze Réka (Csíkszereda).

A versenyre való jelentkezésnek megvoltak a maga kritériumai: azok a kisvállalkozások nevezhettek be, amelyek esetében a részvények minimum 50%-a női tulajdonos kezében van, minimum egy éve működő vállalkozásról van szó, illetve az éves árbevétele 2020-ban nem haladta meg a 490.000 lejt.

A regionális megmérettetés szavazatok alapján történik, így az a versenyző jut tovább az országos döntőbe, akire a legtöbben voksoltak. A központi régió vállalkozóira október 14-ig lehet szavazni ERRE A LINKRE KATTINTVA.

A versenyzőket a leírásokból ismerhetjük meg:

  1. Csutak Éva a Sativa Product cukrász-péksüteményeket készítő laborjával indult a versenyen. Mint írja, főként egyedi termékek készítésére fókuszálnak, mellyel  az egészséges táplálkozásra (alacsony cukortartalomra) és más ételérzékenységekre (gluténmentes, laktózmentes) fektetik a hangsúlyt. De nem csak süteményeket készítenek, hanem egyben konzultációkat és oktatást is biztosítanak a fogyasztók számára. 
  2. Arros Orsolya a DreamJobs Romania vezetőjeként nevezett be a versenyre. A vállalkozása főként az állásközvetítésre fekteti a hangsúlyt, bővebben ITT lehet róla olvasni.
  3. Incze Réka a Radon Expert Labor nevű vállalkozásával jelentkezett. Ők azok, akik a hatályos jogszabályok alapján a különböző lakóházakban, munkahelyeknél, vagy más középületeknél mérik a radon jelenlétét, azaz a bizonyos helyszíneken található radioaktív sugárzást. Emellett tájékoztató kampányok szervezésével és lebonyolításával is foglalkoznak. (Nőileg, hírszerk.)
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális