2022. aug. 12. péntekKlára
EUR = 4.8909 RON
USD = 4.7450 RON
HUF = 1.2438 RON
GDP-növekedés = 5,6%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 12,631.92(0.49%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,5%

Betilthatja az EU azoknak a termékeknek a behozatalát, amelyek összefüggésbe hozhatók az erdőirtással

 utolsó frissítés: 15:00 GMT +2, 2021. november 18.

Az Európai Bizottság új javaslatokat fogadott el az erdőirtás megállítására - közölte a brüsszeli testület szerdán. Az erdőirtás megfékezését célzó javaslatában az Európai Bizottság azt kívánja biztosítani, hogy az Európai Unió piacain csakis olyan termékeket kínálhassanak eladásra, amelyek előállítása nem járult hozzá az erdők pusztulásához.

A javaslat a gyakorlatban importtilalmat vezetne be bizonyos országok olyan termékeivel szemben, amelyek előállítása összekapcsolható az erdők pusztításával.

A rendelet kötelező átvilágítást ír majd elő azon cégek számára, amelyek a mezőgazdasági terjeszkedést igénylő árukat, köztük a fűrészáírut, a szóját, a marhahúst, a pálmaolajat, a kakaót és kávét, valamint az ezekből készített termékeket kívánják forgalomba hozni az EU piacán.

Amennyiben gyakorlatba ültetik, a javaslat jelentőségét az adja, hogy a fent megnevezett terméktípusok az EU árupiaci importjának 19%-át teszik ki.

Az erdőirtásmentes termékek fogyasztásának előmozdításával az új szabályok várhatóan visszaszorítják az üvegházhatású gázok kibocsátását és a biológiai sokféleség csökkenését, valamint pozitív hatással lesznek a helyi közösségekre, amelyek nagymértékben támaszkodnak az erdei ökoszisztémákra - közölték. (mti, ft, portfolió)

Címoldali fotó: Pixabay

környezetvédelem
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

globális