2022. július 6. szerdaCsaba
EUR = 4.9449 RON
USD = 4.8088 RON
HUF = 1.2170 RON
GDP-növekedés = 5,6%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 12,209.92(-1.28%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,5%

Az OTP Consulting és az OTP Bank Románia támogatja az Erdély Pitch innovatív ötletversenyt

 utolsó frissítés: 10:42 GMT +2, 2022. január 21.

Az OTP Consulting és az OTP Bank Románia támogatja az Erdély Pitch ötletverseny második kiadását, amelynek nyertes csapata 5000 eurós díjban részesül. A számos egyéb nyereményt kínáló versenyre 2022. február 28-ig lehet jelentkezni olyan innovatív ötletekkel, amelyek közvetve vagy közvetlenül kapcsolódnak a környezettudatossághoz és a fenntarthatósághoz, illetve társadalomi hozadékuk lehet. A győztes csapat egy kétéves mentorprogramon is részt vesz, amelynek keretében akár az ötlet megvalósításához szükséges szakemberekkel is konzultálhatnak. 

A Pénzcsinálók szervezésében megrendezett Erdély Pitch 2022 versenyre jelentkező csapatokat kizárólag egyetemi hallgatók alkothatják, lehetnek akár alapképzésben vagy mesterképzésben részesülők vagy doktoranduszok is. A csapat létszáma nincs meghatározva, de fontos, hogy az ötletgazda mellett legyenek olyan tagok is, akik marketing és gazdasági ismeretekkel, valamint a projekt kivitelezéséhez szükséges kompetenciákkal is rendelkeznek.

„Az Erdély Pitch egy optimista és előremutató projekt, amelyet nem csak egyetemi és mesteris hallgatóknak, valamint doktoranduszoknak ajánlok, akik a közvetlen haszonélvezői lehetnek a versenynek, hanem úgy gondolom, hogy a szakmai közönség figyelmére is érdemes kezdeményezés. Az Erdély Pitch ötletverseny tulajdonképpen tömören fejezi ki azt, amire mi is törekszünk az OTP Banknál: az innovációt, a fenntarthatóságban való gondolkodást és a kreatív megközelítést” – nyilatkozta Fatér Gyula, az OTP Bank Románia vezérigazgatója.

A nevezéskor a csapatoknak egy 3-5 perces videót kell elküldeniük, amelyben bemutatják az innovációs ötletet. Ezek a felvételek felkerülnek majd a verseny honlapjára, így csak annyi információt szükséges megosztani bennük, amely kiemeli az ötlet hasznosságát és innovatív jellegét, de nem teszi könnyen lemásolhatóvá. A videó mellett az ötletet részletesebben kifejtő, legfeljebb 10 oldalas bemutatót, valamint egy 2 évre szóló költségvetési tervet is mellékelni kell, amelyhez csak a zsűri fér majd hozzá. Mindezeket 2022. február 28-ig kell eljuttatni az erdelypitch2022@gmail.com e-mail címre. 

A beküldött ötletek közül az előzsűrizés során kiválasztják a döntősöket. A továbbjutó csapatok az általuk szabadon választott formában bemutatják a projektet a zsűrinek Bukarestben, az OTP Bank Románia Alapítvány székhelyén. 

Az 5000 eurós fődíj mellett a zsűri két, egyenként 500 eurós különdíjat is kioszt. A verseny döntőseinek az OTP Consulting Románia Kft. szakmai és pályázati tanácsadást nyújt, amelynek keretében felajánlhatja annak a lehetőségét, hogy olyan vállalkozói képzést is magába foglaló programban vegyenek részt, amelynek végén akár az ötleteik megvalósításához szükséges pénzügyi forrásokra is pályázhatnak. Emellett, az első helyezett 3000 eurós reklámcsomagban, illetve a második és harmadik díjazott csapat egy-egy 1000 eurós reklámcsomagban is részesül a Pénzcsinálók felajánlásában. További részletek hamarosan a Penzcsinalok.ro gazdasági portálon és a verseny honlapján. (közlemény)

Szerk. megj.: a cikkben szereplő pénzdíjak összegét, valamint az ötletek megvalósításához elérhető pénzügyi támogatással kapcsolatos információkat frissítettük.  

Erdély Pitch
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális