2022. május 19. csütörtökIvó, Milán
EUR = 4.9472 RON
USD = 4.7020 RON
HUF = 1.2882 RON
GDP-növekedés = 5,6%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 12,093.12(0.32%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,5%

Több mint 70 gigacég, köztük a Coca-Cola is beszáll a műanyagszennyezés elleni küzdelembe

 utolsó frissítés: 11:28 GMT +2, 2022. január 17.

Az olyan nagy cégek, mint a Coca-Cola, az Unilever vagy a Nestlé hétfőn megállapodtak abban, hogy legkésőbb egy év múlva tárgyalásokat indítanak az ENSZ égisze alatt.

Ezeknek a tárgyalásoknak az eredménye várhatóan egy olyan, globális szinten elfogadott paktum lesz, melynek révén ezek a hatalmas multinacionális cégek korlátoznák a műanyag-felhasználását.

A Reuters megjegyzi, egyelőre nem világos, hogy a megállapodás milyen mértékben vonatkozik majd a hulladékgazdálkodásra, vagy az újrahasznosításra, a jelenlegi kilátások főként a műanyag csomagolóanyagok visszaszorításáról szólnak. Kifejtik ugyanakkor, hogy a törekvés valószínűleg több akadályba fog ütközni a nagy olajtársaságok és a vegyipar közreműködése miatt, merthogy a zöld forradalom idején számukra a műanyag csomagolások gyártása kulcsfontosságúvá válik a fosszilis üzemanyagok iránti kereslet csökkenése miatt.

A hétfői nyilatkozat több mint 70 aláírója között nemcsak fogyasztási cikkeket gyártó cégek, de olyan kiskereskedők is vannak, mint például a Walmart. (Reuters, Biziday)

Nyitókép: Coca Cola Facebook-oldala

NestléműanyagkörnyezetvédelemCoca Cola
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

globális