2022. május 19. csütörtökIvó, Milán
EUR = 4.9472 RON
USD = 4.7020 RON
HUF = 1.2882 RON
GDP-növekedés = 5,6%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 12,093.12(0.32%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,5%

Electrica: az ügyfelek 99%-a már az energiaár-kompenzálás hatályba lépése előtt a megszabott árplafonnál olcsóbban kapta az áramot

 utolsó frissítés: 11:28 GMT +2, 2022. január 21.

Az Electrica Furnizare szolgáltató háztartási fogyasztóinak mintegy 99 százaléka már az energiaár-kompenzálásról szóló sürgősségi kormányrendelet hatályba lépése előtt a megszabott árplafonnál olcsóbban kapta az áramot, így a 2021 novemberi és decemberi fogyasztásukra nem volt alkalmazható az árkorlátozás, mintegy 700 ezer ügyfél pedig nem volt jogosult kompenzálására - közölte a szolgáltató.

Csütörtöki közleményében az Electrica Furnizare rámutatott, a vállalat betartja a törvényeket, és elsődleges fontosságúnak tekinti a fogyasztók védelmét, így eleget tesz a novemberi és decemberi számlák újraszámolására vonatkozó kötelezettségének is. A tájékoztatásban hozzátették, a vállalat jelentős erőfeszítéseket tett, hogy betartsa az ügyfelei felé tett vállalásait, és annak ellenére is fenntartotta az elmúlt év folyamán kiküldött ajánlatokban szereplő árakat, hogy az energia beszerzési ára 2021-ben mintegy 400%-kal nőtt az előző évhez képest.

Ugyanakkor folyamatosan tájékoztatták ügyfeleiket a hatóságok intézkedéseiről - állították, hangsúlyozva, háztartási fogyasztóiknak mintegy 99 százaléka már a sürgősségi rendelet hatályba lépése előtt a megszabott árplafonnál olcsóbban kapta az áramot, így a 2021 novemberi és decemberi fogyasztásukra nem volt alkalmazható az árkorlátozás, mintegy 700 ezer ügyfél pedig nem volt jogosult kompenzálására.

A szolgáltató képviselői kiemelték, azon fogyasztók esetében, akik a jogosultsági feltételek teljesülése ellenére nem részesültek a kedvezményekben novemberben és decemberben, sztornó számlát küldtek ki és elkezdték a korrekciót. Ugyanakkor arról biztosították az érintetteket, hogy nem számolnak fel nekik késedelmi kamatot, és nem kapcsolják le őket a hálózatról, ha nem fizetik ki a hibás számlákat. (agerpres)

Electricaenergia
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális