2022. május 19. csütörtökIvó, Milán
EUR = 4.9472 RON
USD = 4.7020 RON
HUF = 1.2882 RON
GDP-növekedés = 5,6%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 12,093.12(0.32%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,5%

Felmerült egy kérdés a kolozsvári metróval kapcsolatban: mégis hogyan befolyásolja az építkezés a forgalmat?

 utolsó frissítés: 19:52 GMT +2, 2022. január 21.

A kolozsvári metró tervezői pénteken jóváhagyást kaptak a Kolozs Megyei Tanács Urbanisztikai Bizottságától, ami a projekt városrendezési tervét illeti.

A megyei tanács által közölt hivatalos közleményben az áll, hogy az engedélyt egyhangúlag megszavazták, majd pedig a kisajátítási procedúrát előírő kormányhatározat érvénybe lépése után ki is bocsátják.

A Cluj24.ro portál azt írja, a bizottság ugyanakkor további részleteket kért a tervezőktől, hogy a belvárosi állomások körüli munkálatok majd milyen hatással lesznek a forgalomra, lévén, az aluljárók kialakítása hatalmas forgalomterhelést eredményezhet. Az aggodalmak onnan is indulnak, hogy egyes fővárosi metróállomások ásása és kialakítása akár 7 évig is eltartott.

Ezzel kapcsolatban a metrót tervező projektmenedzser elmondta, Kolozsváron egy metróállomásnál körülbelül 9 hónapig tartanak majd a munkálatok, a jó hír, hogy az építkezést felülről kezdik majd, azután folytatják a mélységi munkálatokat. Természetesen a 9 hónap alatt a tervezett állomás környékén teljesen lezárják a forgalmat.

A tervezők ugyanakkor elmondták: ők egyelőre a tömegközlekedés átalakításával foglalkoztak, ennek kapcsán az eddigi tervek szerint három évig 30 új buszjárattal bővítenék a kolozsvári flottát, de a trolibuszok hálózatát is növelnék. Ami az autós forgalom átirányítását illeti, azt már az építkezést végrehajtó vállalkozások határozzák meg. (cluj24.ro)

 

Kolozsvár
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális