2022. május 19. csütörtökIvó, Milán
EUR = 4.9472 RON
USD = 4.7020 RON
HUF = 1.2882 RON
GDP-növekedés = 5,6%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 12,093.12(0.32%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,5%

A legjobb 5 között végeztek a BBTE közgazdász hallgatói egy torontói nemzetközi esettanulmány-versenyen

 utolsó frissítés: 13:00 GMT +2, 2022. január 26.

A BBTE Közgázat képviselő mindkét diákcsapat kiválóan szerepelt a kanadai University of Toronto keretein belül működő Rotman Commerce Entrepreneurship Organization által szervezett nemzetközi esettanulmányi-verseny döntőjében. Mindkét csapat sikerrel teljesítette a világszintű selejtezőt, hiszen bejutottak a top10-es döntőbe, az egyik kolozsvári csapat pedig a legjobb 5 közé is bejutott, bemutatva megoldását a döntő utolsó fordulójában is.

A kanadai Boundless Case Competition, a University of Toronto nemzetközi esettanulmány-versenyének döntője 2022. január 15-én zajlott online térben, amelyen a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem (BBTE) Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karát két négyfős, magyar tagozatos diákcsapat képviselte.

A verseny során a csapatok feladata egy növekedési, értékesítési, illetve finanszírozási stratégia kidolgozása volt a Quebec régióban tevékenykedő Novagrow vállalat számára. Az előfordulón mindkét csapat bemutatta megoldását, majd a 10 csapatból kiválasztotta öt csapatot, köztük a BBTE-t képviselő Phoenix csapatot is, akik a döntőben ismét lehetőséget kaptak, hogy meggyőzzék a vállalati szakemberekből álló zsűrit a kidolgozott stratégia megvalósíthatóságáról.

A döntőt követően a szervezők az első két helyezést elérő egyetemi csapatot díjazták:

I. hely: Western University (Kanada)
II. hely: University of Waterloo (Kanada)

A kolozsvári BBTE Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karát képviselő csapatok eredménye:

TOP 5-ös helyezés – Team Phoenix: Székely Evelin Beáta (Gazdasági informatika, 2. év), Székely Noémi (Menedzsment, 2. év), Szekernyés Péter (Pénzügy és bank, 2. év) és Szőke Dóra (Menedzsment, 2. év)

TOP 10-es szereplés – Team UNIT: Csenteri András Gergely (Gazdasági informatika, 3. év), Domokos Ferenc (Menedzsment, 3. év), György Ákos (Pénzügy és bank, 3. év) és Pásztor Kende Ferenc (Menedzsment, 2. év)

A kolozsvári csapatok felkészítő tanárai dr. Györfy Lehel-Zoltán, dr. Rácz Béla-Gergely és dr. Szász Levente voltak. (közlemény)

versenyBBTE
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális