2024. április 17. szerdaRudolf
EUR = 4.9388 RON
USD = 4.5768 RON
HUF = 1.2889 RON
GDP-növekedés = 5,6%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 13.026,12(-0,54%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,5%

Végleges a Brassó-Sepsiszentgyörgy-Kézdivásárhely-Bákó autópálya nyomvonala

 utolsó frissítés: 16:00 GMT +2, 2022. január 27.

Végleges a Brassó-Sepsiszentgyörgy-Kézdivásárhely-Bákó közötti autópálya nyomvonala, Kovászna Megye Tanácsa kibocsátotta a megyei szakaszra vonatkozó urbanisztikai bizonylatot.

Brassó-Sepsiszentgyörgy- Kézdivásárhely-Bákó közötti autópálya Kovászna megyében áthalad Illyefalva, Sepsiszentgyörgy, Uzon, Réty, Gidófalva, Maksa, Nagyborosnyó, Dálnok, Szentkatolna, Kézdivásárhely, Torja, Kézdiszentlélek, Lemhény, Kézdialmás, Bereck közigazgatási egységek területén. Közlekedési csomópont (le- és felhajtó szakasz) épül Kilyénnél, Sepsiszentgyörgynél, Rétynél, Kézdivásárhely északi és nyugati részén, valamint Lemhénynél. A végleges nyomvonal szerint az autópálya hossza 162 km lesz, a Brassó-Bereck közötti útszakasz a legkönnyebben megépíthető.

Az alábbi térképen az A13-as jelzésű autópálya Kovászna megyei tervezett nyomvonalát mutatjuk:

Nagyobb képméret itt érhető el.

"Háromszék számára kiemelten fontos ez az autópálya, hiszen a Brassó-Kézdivásárhely-Bákó országút a legforgalmasabb útszakasza a megyének, ahol napi 15 ezer autó halad át, miközben mindössze egy-egy sávon zajlik a közlekedés. Azért is fontos számunkra, mert direkt összeköttetést biztosít a vidombáki reptérhez. A nyomvonalról többször egyeztettünk a tervezőcéggel, minden érintett község és város polgármestere részt vett a megbeszéléseken. A végleges nyomvonal szerint a megyében mintegy 76 kilométeres szakasz épül meg, az autópálya Illyefalva területén Aldobolynál lép be, majd Berecknél hagyja el Háromszéket. Bízunk benne, hogy a kivitelezési terv elkészítését követően az építkezés is hamar elkezdődik" – mondta el Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke.   

Az autópályát európai uniós forrásból építik, ugyanis a Brassó-Kézdivásárhely-Bákó közötti útszakasz fontos közlekedési folyosó. (közlemény)

autópálya
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális