2024. április 20. szombatTivadar
EUR = 4.9388 RON
USD = 4.5768 RON
HUF = 1.2889 RON
GDP-növekedés = 5,6%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 13.026,12(-0,54%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,5%

"Az Erdély Pitch igazán nagy tétje, hogy akár több tízezer eurót lehet szerezni az ötletek megvalósítására"

 utolsó frissítés: 16:58 GMT +2, 2022. január 31.

Az Erdély Pitch 5 ezer eurós fődíjának megnyerése is nagyszerű lehetőség az egyetemistákból álló csapatok számára, az ötletverseny igazán nagy tétje mégis inkább az, hogy az OTP Consulting közreműködésével lehetőség nyílik EU-s forrásokból finanszírozást szerezni az ötletek megvalósítására. A jó ötlettel rendelkező csapatoknak remek esélyük van, hogy akár több tízezer eurós finanszírozást szerezzenek - mondta el Kelemen Attila, az OTP Bank Románia marketingigazgatója a Kolozsvári Rádió péntek reggeli műsorában, a Hangolóban.

A marketingvezető elmondta, általános tapasztalat, hogy nagyon sok ötlet azért nem tud kikristályosodni, mert az elején nem kapja meg az ehhez szükséges lendületet. Ezért döntött úgy az OTP Bank Románia, hogy a nyertes csapatnak egy 2 éves mentorálási programot is felajánl. "Még nem tudjuk, hogy milyen típusú lesz a nyertes ötlet, ökológiai innováció, technológiai innováció, vagy esetleg ezeknek valamilyen keveréke. De a nyertes innováció jellegéből adódóan azonosítani fogjuk azt a szakembert, aki mentorálni fogja a nyertes csapatot" - nyilatkozta Kelemen Attila.

Múlt héten jelentettük be, hogy az Erdély Pitch 2022 ötletversenyt a Pénzcsinálók gazdasági portál szervezi az OTP Bank Románia és az OTP Consulting Románia támogatásával. Az 5000 eurós fődíj mellett a zsűri két, egyenként 500 eurós különdíjat is odaítél. A versenyre alap-, mester- és doktorképzéses hallgatók is jelentkezhetnek. A legjobbaknak szakmai és pályázati tanácsadást nyújt az OTP Consulting, amely révén finanszírozási lehetőségeket mutat be az ötletek megvalósítására.

Az interjút teljes egészében ide kattintva hallgathatod meg, az Erdély Pitch-ről részletesen a verseny weboldalán olvashatsz. A legfontosabb információkat az alábbi animációban foglaltuk össze:

(hírszerk.)

Erdély Pitch 2022
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális