2024. május 20. hétfõBernát, Felícia
EUR = 4.9388 RON
USD = 4.5768 RON
HUF = 1.2889 RON
GDP-növekedés = 5,6%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 13.026,12(-0,54%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,5%

Már áprilisban indulhat a Saligny-terv fejlesztéseinek megvalósítása, háromszoros a túljelentkezés

 utolsó frissítés: 13:56 GMT +2, 2022. február 10.

Már április-május környékén elindulhat az Anghel Saligny programból finanszírozott fejlesztések megvalósítása - mondta el az Economedia gazdasági portálnak Cseke Attila fejlesztési miniszter. A tárcavezető azt is elmondta, hogy a szakminisztérium jelenleg vizsgálja a programba benyújtott több mint 7000 pályázat támogathatóságát.

Azt már korábban is lehetett tudni, hogy a programra az önkormányzatok összesen 7545 projektet nyújtottak be, amelyek többsége a víz- és csatornahálózat kialakítását, valamint helyi utak építését célozza. Az önkormányzatok által így igényelt összeg 137,9 milliárd lejre rúg, miközben a Saligny-terv teljes költségvetése 50 milliárd lej.

"A program végrehajtása az ütemterv szerint halad. A PNDL-től eltérően az Anghel Saligny program módszertani szabályok és költségszabványok kidolgozását követelte, ami 2021. szeptember vége óta megvalósult. A támogathatósággal kapcsolatos ellenőrzések időszakában vagyunk, a projektek mintegy 50%-át ki kell egészíteni. A benyújtott projektekkel nincs nagy gond, egyes számok összesítésében, a fizetőeszközzel kapcsolatos vagy az önkormányzati döntésekben előforduló, könnyen korrigálható hibákról van szó" – jelentette ki Cseke Attila miniszter, aki arra hívta fel a polgármesterek figyelmét, hogy pályázatokhoz kért kiegészítéseket töltsék fel az erre a célra létrehozott platformra, mert ellenkező esetében a pályázatot vissza fogják utasítani.

A programra az önkormányzatok egyébként teljes mértékben online, egy erre a célra létrehozott platformon keresztül nyújtották be a pályázataikat. (economedia, hírszerk.)

Anghel Saligny beruházási terv
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális