2024. július 25. csütörtökKristóf
EUR = 4.9388 RON
USD = 4.5768 RON
HUF = 1.2889 RON
GDP-növekedés = 5,6%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 13.026,12(-0,54%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,5%

Beadta a derekát a Google: változik a sötét téma háttérszíne

 utolsó frissítés: 11:26 GMT +2, 2022. február 23.

Szürkéről feketére változtatja a Google a "sötét témára" állított alkalmazásainak és a Google Search keresőmotorjának a hátterét. A vállalat döntése azért is érdekes, mert korábban többször is kijelentették, hogy szerintük a sötét témára állított alkalmazások és oldalak esetében a feketénél sokkal jobb, ha a szürke valamelyik árnyalatát használják háttérként, mivel a szürke kíméletesebb és kellemesebb is a szemnek. A vállalat most nem igazán adott magyarázatot a döntésére, az viszont kiderült, hogy már egy éve tesztelték a változtatást.

A "sötét téma" egyrészt azért vált nagyon népszerűvé az elmúlt években a fejlesztők és a felhasználók körében, mert a fehér háttérrel ellentétben kisebb az energiaigénye, ami különösen a telefonok és tabletek esetében eredményezhet érzékelhető spórlást és a töltés utáni üzemidő meghosszabbodását. A másik magyarázat pedig a felhasználói szokásokban keresendő, egyre gyakrabban használjuk a telefonunkat azonnal ébredés után, vagy késő este akár az ágyból is, amikor nagyon zavaró lehet a fehér háttér használata.

Arról egyelőre nincsenek hírek, hogy a Google mikor kapcsolja élesbe a változtatást. A módosításokat viszont nyilván csak azok fogják észlelni először, akik például a Google.com keresőoldalon a jobb alsó sarokban található Beállítások (Settings) menüpontban kiválasztják a Sötét téma (Dark mode) funkciót. Ez most még így néz ki:

(profit.ro, hírszerk.)

google
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

marketing