2023. november 30. csütörtökIjon, András, Andor
EUR = 4.9388 RON
USD = 4.5768 RON
HUF = 1.2889 RON
GDP-növekedés = 5,6%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 13.026,12(-0,54%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,5%

Eddig 223 ukrán menekült jutott álláshoz Romániában

 utolsó frissítés: 10:18 GMT +2, 2022. március 15.

Eddig 223 Ukrajnából érkezett menekült jutott álláshoz Romániában - közölte hétfőn a munkaügyi miniszter. Marius Budăi újságírói kérdésre válaszolva elmondta, 48 ukrán menekült az Országos Munkaerő-elhelyezési Ügynökség (ANOFM) közvetítésével jutott munkahelyhez, a többieket pedig közvetlenül alkalmazta munkaadójuk.

A miniszter szerint a menekülteket "termelés és szolgáltatások terén" foglalkoztatják.

Az ukrán állampolgárok évente kilenc hónapot munkavállalási engedély nélkül dolgozhatnak Románia területén - közölte kedden

Az orosz-ukrán konfliktus kitörépse után az Országos Munkaerő-elhelyezési Ügynökség (ANOFM) közleményt adott ki arról, hogy az ukrán állampolgárok évente kilenc hónapot munkavállalási engedély nélkül dolgozhatnak Románia területén. Az intézmény közölte, hogy a külföldiek jogállását, illetve a külföldiek munkavállalását szabályozó törvény alapján döntött így.

E szerint a Romániában dolgozni kívánó ukrán állampolgárokat kérésükre nyilvántartásba veszik a megyei munkaerő-elhelyezési ügynökségek, és ingyenes állásközvetítési szolgáltatásokra, álláskeresési tanácsadásra, illetve szakmai képzésre vagy átképzésre jogosultak. Közleményében az ANOFM emlékeztetett arra, hogy az ukrán állampolgárok a kilenc hónap alatt menedékjogot kérhetnek Romániában. (agerpres, hírszerk.)

OroszországUkrajna
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális