2024. június 25. keddVilmos
EUR = 4.9388 RON
USD = 4.5768 RON
HUF = 1.2889 RON
GDP-növekedés = 5,6%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 13.026,12(-0,54%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,5%

A Glampinger csapat nyerte az Erdély Pitch 2022 ötletversenyt

szerk. utolsó frissítés: 18:01 GMT +2, 2022. április 06.

Egy energiafüggetlen, szétszedhető és hordozható építmény terve nyerte a verseny 5000 eurós fődíját és a 2 éves mentorprogramot.


A Glampinger projekt nyerte az Erdély Pitch 2022 bukaresti döntőjét, így a Müller Boglárkából és Müller Zoltánból (testvérek, mindketten a brassói Transilvania Egyetem hallgatói) álló kéttagú csapat viheti haza a verseny fődíjának számító 5000 eurót, vehet részt az OTP Bank Románia által felajánlott 2 éves mentorprogramban, valamint kapja meg a Pénzcsinálók 3000 euró értékű reklámcsomagját.

A nyertes csapat egy olyan hordozható és szétszedhető glamping (a glamour és a camping szavakból ered) építmény terveit mutatta be a zsűrinek, amely úgy nyújt trendi, természetközeli élményt a használóinak, hogy közben nem kell teljesen elszakadni a civilizált élet nyújtotta kényelemtől.

Az energiafüggetlen, viszonylag könnyen szétszedhető és szállítható sátorszerű építmény olyan újrahasznosítható és természetes anyagokból készülne, mint az alumínium, a nemez, a poliészter vagy a fa, a tetejére pedig felcsavarható napelempanelek kerülnének, ami az elektromos energiával való ellátást biztosítaná. A csapat elképzelései szerint a terméküket magánszemélyek mellett turisztikai szolgáltatásokat nyújtó vállalatoknak adnák el.

A verseny két 500 euró értékű különdíját a PahaRE és az Mu csapatok kapták.

A PahaRE csapat gyakoribbá tenné az újrahasználható poharakat főként a hazai nagyrendezvényeken, ennek érdekében pedig egy olyan digitális rendszert hoznának létre, amely QR-kódok segítségével azonosítaná azokat a személyeket, akik már fizettek újrahasználható pohárért a partnereseményeknél. A csapat tagjai: Csenteri András-Gergely, Domokos Ferenc, Karda Sára és György Ákos.

Az Mu csapat GreyWash nevű szolgáltatása révén elérné, hogy az ételek házhozszállítása rozsdamentes acélból készült ételhordó dobozokban történjen. Azért választották ezt az anyagot, mert strapabíró, teljesen újrahasznosítható és könnyen tisztítható. Utóbbi azért is fontos, mert a GreyWash szolgáltatás lényeges része éppen a rozsdamentes acélból készült dobozok tisztítása lenne ipari mosogatógépekkel. A csapat tagjai: Balázs Eszter és Jakab Anna.

A versenyen az OTP Bank Románia marketing-különdíját a Melon kapta.

A csapat egy olyan applikációt álmodott meg, amelynek a romániai szabadidős lehetőségek feltérképezése mellett események szervezéséhez és népszerűsítéséhez hozzájáruló funkciót is szánnak. A csapat tagjai: Ábrahám Andrea Tekla, Biró Áron, Ilyés Andrea, Petki Milán és Székely Orsolya.

A verseny döntőjébe jutó hat csapat jelentkezési videóját itt tudjátok visszanézni, azzal a megjegyzéssel, hogy az első fordulóra beküldött elképzelések a döntőre mindenik csapat esetében jelentősen továbbfejlődtek, ami egyébként a verseny egyik nagy hozadéka amellett, hogy a résztvevők a szakmai zsűritől is értékes visszajelzést kaptak a pitch során. A zsűri tagjai (az alábbi fotón látható ülési sorrendben): Miklós István (OTP Consulting Románia), Vass Gábor (az OTP Advisors vezérigazgatója), Fatér Gyula (az OTP Bank Románia vezérigazgatója), Simon Károly (az IT Plus Cluster elnöke) és Balázsi-Pál Ágnes (a PONT Csoport ügyvezető igazgatója).

A versenyt a Pénzcsinálók szervezte az OTP Bank Románia és az OTP Consulting Románia támogatásával. A döntőt az OTP Bank Románia Alapítvány bukaresti székhelyén tartottuk. A versennyel kapcsolatos további információkért böngésszétek a verseny weboldalát. A verseny döntőjéről hamarosan hangulatvideót is mutatunk.

Erdély Pitch 2022
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális