2022. július 6. szerdaCsaba
EUR = 4.9449 RON
USD = 4.8088 RON
HUF = 1.2170 RON
GDP-növekedés = 5,6%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 12,209.92(-1.28%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,5%

A Borsec vezeti a legerősebb romániai brandek ranglistáját

hírösszefoglaló utolsó frissítés: 14:18 GMT +2, 2015. június 01.

A legmenőbb alkoholos ital a Timişoreana, az édességek közül a Poiana a nyerő, a szolgáltatások közül pedig a BCR áll közel hozzánk. Íme Románia legerősebb 50 brandje.


A Borsec, a Poiana, a Kandia, a Gerovital, a Dorna, a BCR, a La Dorna, a Dacia, a Plafar és a Timişoreana vezetik a legerősebb romániai brandek 50-es toplistáját a Biz és az Unlock Market Research felmérése szerint. Az eredményeket a mai BrandRo konferencián mutatták be Bukarestben.

A tavalyi top10-ből öt idén is a legjobbak között végzett: a Borsec, a Poiana, a Dorna, a BCR, a Dacia és a Timişoreana. A kutatás szerint az érdemük abban rejlik, hogy a bizonytalan gazdasági környezetben is sikerült úgy kiszámítaniuk a lépéseiket, hogy közben értékükből se veszítsenek.

A médiabrandeket idén külön kategorizálták. A Pro TV lett az első, őt követi az Antena 1, Radio Zu és TVR 1. A 10-es lista utolsó két helyezettje, az Adevărul és az Europa FM idén kerültek be először a rangsorba.

Marta Usurelu, a Biz főszerkesztője szerint a hazai piac dinamikus változása miatt évről évre jelentős mértékben módosul a legerősebb brandek listája. A vállalatoknak tehát folyamatosan törekedniük kell arra, hogy a fogyasztók tudatában maradjanak – emelte ki.

Az Unlock Market Research egyébként nem pénzügyi szempontból vizsgálja a márka erősségét. A kutatás során arra próbáltak fényt deríteni, hogy az illető márkákba bújtatott termékek és szolgáltatások mennyire állnak közel a fogyasztókhoz, és mennyire bíznak meg bennük. 


Ki hova jutott?

Az 50-es listában olyan tradicionális hazai márkák is szerepelnek, mint a Rom csoki (25), a Covalact (32), a Biborţeni (34), a CEC (36),  a Doina (37),  az Arctic (40) és a Domo (47).

Az alkoholos italok közül az első helyen a Timişoreana szerepel, ezt követi a Murfatlar, a Cotnari, az Ursus és a Bergenbier. Az élelmiszertermékek első öt helyezettje a következő: La Dorna, Napolact, Pate Sibiu, Cris-Tim és Zuzu.

A kozmetikumok közül a legjobb helyezést a Gerovital vitte el, majd a Plafar, a Farmec és az Elmiplant következik. A szolgáltatások és tartós használati cikkek kategóriájában a BCR lett a befutó, a második a Dacia lett, a sort a Romtelecom, a Petrom és a BRD folytatja.

Az alkoholmentes italok listáját a Borsec vezeti, majd a Dorna, az Izvorul Minunilor, a Perla Harghitei és a Frutti Fresh következik. A Poiana a legerősebb brand az édességek között, ezután következnek a Kandia, a Primola, a Rom és az Eugenia márkák.

A leglátványosabb előrelépést a tavalyi helyezéséhez képest a Kandia, a Gerovital, a Primola és az Elmiplant produkálta.

Forrás: gandul.info, revistabiz.ro

Borsecbrand
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

marketing