2022. szeptember 29. csütörtökMihály
EUR = 4.9479 RON
USD = 5.1794 RON
HUF = 1.1997 RON
GDP-növekedés = 5,6%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 10,669.33(-0.97%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,5%

Nagy tervekkel és egy őrült mémmel indult el a magyar közösségi kriptopénz, a Hungarian Puli Inu

Fizetett hirdetés utolsó frissítés: 09:01 GMT +2, 2021. szeptember 29.

A Pulit sokan a következő nagy dobásnak tartják a digitális pénzek világában.


Ötfős fejlesztői csapat indította útjára a Pulit, amit sokan a következő nagy dobásnak tartanak a digitális pénzek világában.

A token figurája egy jókedvű puli kutya, akiről már most több mint száz mémet készített a felhasználók közössége. Szokatlan lehet egy pénz számára egy puli arcát adni, azonban a fejlesztők szerint emögött nem a projekt elviccelése áll. Pont ellenkezőleg! Ezzel az eszközzel szeretnék kihasználni a korszellemet és eljutni a tömegekhez. A fejlesztői csapat szerint a puli egy tökéletes jelkép számukra, hiszen kiemelkedően intelligens, energikus és agilis fajta, arról nem is beszélve, hogy egy igazán hűséges társ.

"Ma már sokezer kriptopénz létezik, a HPI azonban az igazán komolyan vehető 1%-ba tartozik. Erre grandiózus terveink és csapatunk a bizonyíték. A csapat két első embere nem csak alkalmazottként, de vállalkozóként is letette névjegyét az online világban. Dolgoztunk például az első magyar online festményáruházon, de hozzánk köthető az első hazai diétás nasidoboz megalkotása is, vagy többek között egy népszerű életmódmagazin is" - mutatkozik be a fejlesztői csapat.

Az igazán fontos részletek azonban a HPI tervei között szerepelnek. A legfontosabb hogy Real-Usecase folyamatot dolgoznak ki. Így a HPI-vel rengeteg termék és szolgáltatás lesz majd közvetlenül elérhető, először belföldön, később világszinten is. "Feltett célunk, hogy a tranzakciók HPI-ben történjenek, ezért olyan megoldáson dolgozunk, ami mind a vevőt, mind az eladót érdekelté teszi ebben" - magyarázzák a fejlesztők.

HPI elfogadóhelyek regisztrációja már nyitott. Az eddig regisztrált vállalkozások között van könyvelő, autószerelő, fodrász és pizzéria is, de például a napokban érdekes megkeresést kaptak a fejlesztők egy hölgytől, aki „közérzetjavító” szolgáltatásért szeretne HPI-t elfogadni. "Ez teljesen új kérdéseket vet fel, hiszen nem mindegy, hogy „pulikassza”, vagy „dugikassza” lesz a kriptotálcád. Mi azonban valós közösségi projekt révén a felhasználóinkra bíztuk a kérdés megválaszolását. Jelenleg is zajlik Telegram csoportunkban egy anonim szavazás arról, hogy a „felnőtt” kategória létezzen-e az elfogadóhelyek között" - részletezik.

A projekt ugyanakkor komoly társadalmi szerepvállalást is kitűzött maga elé. Pulival, mint karakterrel az a céljuk, hogy a magyar kultúrát népszerűsítsék a nemzetközi fiatal generációk irányába, akik számára a digitális pénzek használata már alapvető. Ezen túl a fejlesztők fontos vállalásként emelik ki azt is, hogy sokrétűen jótékonykodjanak. Utóbbit annyira komolyan veszik, hogy a tranzakciók egy apró hányadát is erre különítik el.

A HPI értékét az is előrevetíti, hogy a magyar kriptopénzből mindössze 1 milliárd darab létezik, és minden darab „csupán” 9 decimálig osztható. Ez valójában azt jelenti, hogy a készlet szűk, hiszen a legtöbb token 10 trillió (azaz tíz milliárd szorozva egymilliárddal) mennyiségben és 18 decimállal készül. A HPI szűk készlete viszont a holderek számának növekedésével relatív gyorsan elérheti a jól látható összegeket is. Egy HPI token ára jelenleg körülbelül másfél fillér, de a fejlesztők reményei szerint viszonylag gyorsan átlépheti az 1 forintos határt, a nemzetközi sikerek elérése esetén pedig az amerikai cent, majd a dollár árát tervezik megcélozni. Persze addig még rengeteg akadályt kell leküzdeni - teszik hozzá a fejlesztők.

Hungarian Puli Inu token weboldalán angol és magyar nyelven is megtalálható számos információ, a csapat pedig a Telegramon folyamatosan közli az új híreket a felhasználókkal.

A HPI okosszerződés címe: 0x2f5c3d66e40e0777cf754c749ea5 8e5278d1ad1d és a tokent jelenleg a Pancakeswap váltón lehet megvásárolni BNB ellenében. 

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

pénzpiac